logo Magnesia

Unde se află izvorul apei minerale Magnesia?

Unde se află izvorul apei minerale Magnesia?

Pădure Slavkov

Bine aţi venit în inima de magneziu a Europei!

În singurul loc din Europa care, datorită izvoarelor sale unice, este sursa de magneziu în stare naturală pentru fiecare zi.

Compoziţie Magnesia

Natura unică din Pădurea Slavkov

În drumul său prin adâncimile naturii, Magnesia trebuie să străbată un strat de serpentinit – o rocă bogată în mod special în magneziu. Acesta se degajă în apă datorită dioxidului de carbon, rămăşiţă a unor vechi activităţi vulcanice.

Combinaţia de serpentinit şi dioxid de carbon este atât de valoroasă, încât în întreaga Europă o găsim doar într-o zonă de câţiva kilometri pătraţi din Pădurea Slavkov.


Pădurea Slavkov protejează 606 km2 de natură din jurul izvorului Magnesia.

Natura virgină de aici este protejată în faţa intervenţiilor umane de 40 de ani.

Prin cantitatea şi diversitatea apelor ei minerale, este printre cele mai cunoscute localităţi din Europa.

În total, aici ajung la suprafaţă 160 de izvoare cu şase tipuri diferite de apă.

O raritate locală sunt emisiile de gaze, aşa-numitele mofete.

O dovadă a unicităţii naturii din zonă sunt plantele endemice – tipuri de plante pe care nu le mai găsiţi altundeva în lume.

Cea mai preţioasă zonă şi un adevărat rai pentru botanişti este regiunea numită „Mnichovské hadce“

În Pădurea Slavkov găsiţi un număr de 21 de localităţi importante la nivel european, membre ale reţelei NATURA 2000.

În afara izvoarelor, mai puteţi găsi aici turbării sau pajişti umede şi mlăştinoase.

Cum reuşeşte natura să producă Magnesia?

Aria protejată Pădurea Slavkov

natura virgină în inima Cehiei occidentale oferă o protecţie perfectă pentru izvoarele unice din zonă.

Apa din ariile de infiltrare din părţile centrale ale Pădurii Slavkov traversează câteva straturi de roci, care funcţionează ca un filtru natural. Apa este astfel protejată faţă de orice fel de influenţe dinspre civilizaţia umană.

Întâlnirea apei cu dioxidul de carbon CO2 de origine magmatică terţiară

dioxidul de carbon se ridică la suprafaţă prin fisuri şi falii. Se întâlneşte cu apa, în care se dizolvă şi care ajută la dizolvarea celorlalte minerale. Dioxidul de carbon îi dă Magnesiei caracterul carbogazos natural şi foarte fin.

În adâncime, apa saturată cu dioxid de carbon se îmbogăţeşte cu mineralele din straturile geologice pe care le traversează. Magnesia îşi dobândeşte conţinutul său unic de magneziu datorită rocii numite serpentinit.

Adâncimea de 100 m

Apa minerală Magnesia este captată direct din sursa naturală, de la o adâncime de 100 de metri, fără nici un fel de atingere din partea omului.

Compoziţie Magnesia

CATIONImg/l
Mg2+ 170
Ca2+ 37,4
Na+ 6,17
ANIONImg/l
Cl- 2,11
SO42- 11,1
HCO3- 970

Substanţe solide dizolvabile: 788 mg/l

Magnesia. Nu găsiţi una la fel în întreaga Europă.

DenumireaMgNaConţinutul total de minerale dizolvate
Magnesia 170,00 6,17 788,00
Hépar 110,00 14,00 2580,00
Quézac 95,00 225,00 1656,00
Badoit 85,00 165,00 1200,00
Contrex 75,00 9,00 2078,00
San Pelegrino 56,00 44,00 1109,00

Sursa: www.mineralwaters.org.

Unicitatea Magnesiei constă în conţinutul ridicat de magneziu, cu păstrarea unui nivel redus de natriu şi cu o mineralizare generală de valoare medie. Ce înseamnă aceasta? Vă completaţi nivelul de magneziu din organism (Mg), fără să vă îngreunaţi organismul cu alte substanţe în exces, mai ales cu natriu (sare).

Un litru de apă minerală Magnesia conţine 170 mg de magneziu. Bând o sticlă de 1,5 litri, organismul Dvs. primeşte 68 % din doza zilnică recomandată de magneziu.

Magnesia este sursa ideală şi naturală de magneziu pentru organismul Dvs.

Istorie

Izvorul „Grünská kyselka“ – sora mai mare a Magnesiei

Strămoşul apei minerale de astăzi Magnesia este o apă specială, captată din izvorul „Grünská kyselka“ şi care a fost apreciată pentru efectele ei benefice deja în secolul al XIX-lea.

  • 1893: Este atestată captarea şi exploatarea izvorului „Grünská kyselka“.
  • 1899: Proprietarul izvorului, Engelbert Zuleger, expediază apa captată din acest izvor în lumea întreagă.
  • 1902: Apa din acest izvor primeşte din partea medicilor specialişti primele aprecieri, pentru efectele pozitive asupra sănătăţii omului.
  • 1928: Soţii Löser, proprietarii izvorului „Grünská kyselka“, îl aduc la cea mai mare înflorire. Este modernizată instalaţia de îmbuteliere.
  • 1928: Este fondat celebrul han Almbrünnl. Specialitatea sa este o excelentă cafea făcută cu apă din izvorul „Grünská kyselka“.
  • 1939: Începe cel de-al doilea război mondial. Conform unor surse, Germania pune stăpânire pe izvoarele de apă minerală.
  • 1990: După căderea regimului comunist, cu ajutorul societăţii Západočeská zřídla s. p. s-a reuşit efectuarea unui nou foraj.
  • În prezent: Apa captată din izvor este produsă şi îmbuteliată sub denumirea Magnesia de către societatea Karlovarské minerální vody [Apele minerale de la Karlovy Vary] şi este o sursă de neînlocuit pentru necesarul zilnic de magneziu.

Recomandată de specialişti pentru sănătatea Dvs.

Efectele pozitive asupra sănătăţii noastre ale magneziului conţinut în apa minerală Magnesia sunt confirmate de o serie întreagă de studii ştiinţifice efectuate în renumite instituţii europene de profil.

„Magneziul este al patrulea cel mai des întâlnit element din corpul uman şi al doilea cel mai des întâlnit element din fiecare celulă. Magneziul este de neînlocuit pentru mai mult de 300 de procese vitale şi reacţii metabolice din corpul omenesc, iar omul din societatea industrială modernă de astăzi, prin alimentaţia sa săracă în magneziu şi prin stilul său de viaţă, este supus în mod regulat la lipsa acestui mineral, care este important pentru funcţionarea normală a muşchilor, mai ales a muşchiului inimii, a sistemului nervos şi pentru reacţiile care se produc în organism şi de pe urma cărora rezultă energie.“ Prof. MUDr. Zdeněk Zadák CSc., Centrul pentru cercetări şi dezvoltare, Universitatea Carol din Praga

„Magneziul este un element de bază pentru viaţa celulelor şi nu poate fi înlocuit cu nici o altă substanţă. Este vital pentru producerea energiei (este important pentru muşchi, de exemplu în activităţile sportive) şi în general pentru înlocuirea proteinelor din organism (crearea muşchilor, a enzimelor şi a majorităţii ţesuturilor vii ale corpului), ajută la funcţionarea sistemului nervos central, de exemplu în procesul de învăţare etc. Pe lângă acestea, creşte fertilitatea şi reduce riscul de avort spontan.“ Prof. Dr. Sándor A. Kiss, Universitatea din Szeged, Budapesta

Apa minerală Magnesia este recomandată de Camera cehă a medicilor în conformitate cu expertizele efectuate de consiliul ştiinţific al Camerei.

Pentru a optimiza şi a analiza traficul pe acest site, folosim cookie-uri. Partajăm cookie-urile partenerilor noştri de social media, de publicitate şi de analiză. Partenerii pot combina aceste informaţii cu alte informaţii pe care le-aţi furnizat sau le-aţi obţinut în urma utilizării serviciilor lor. Informaţiile obținute de Karlovarské minerální vody, a.s. din cookie-uri nu conţin date cu caracter personal. Rămânând pe acest site, sunteţi de acord cu utilizarea acestor informaţii.